Algemene informatie Helmhoek

Helmhoek is een modern vakantiehuis op Ameland. De bungalow kenmerkt zich door licht, ruimte, luxe en privacy. De vakantiewoning ligt vlakbij bos en duinen, en op loopafstand van strand en het dorp Ballum.

Huis en omgeving ademen rust en bieden een echte eilandsfeer. Het houten terras biedt veel beschutting te midden van duin en helm, en biedt zowel zon als schaduw. Het huis ligt op een perceel van circa 600 m2.

Helmhoek bestaat uit een lichte, grote en moderne leef- en woonkeuken, en een lager gelegen living met grote glazen schuifpuien en houtkachel. Het huis telt drie slaapkamers met twee badkamers en twee toiletten. Door de indeling van de woning zeer geschikt voor twee stellen die ook enige eigen privacy waarderen. De badkamers zijn luxe ingericht, met onder meer een regendouche, (groot) ligbad en toegang tot de combisauna (infrarood en Finse sauna) . De vakantiewoning is voorzien van vloerverwarming en radiatoren in alle vertrekken.

Het strand ligt op 15 minuten loopafstand – een heerlijke wandeling door een prachtig duingebied met bos en duinmeer. Het strand is wijds en rustig. In het karakteristieke dorp Ballum is een supermarkt voor alle dagelijkse boodschappen. Een openluchtzwembad ligt dichtbij (vrije toegang voor bewoners van de bungalow). Er zijn 2 fietsen aanwezig, en in het dorp kunnen gemakkelijk fietsen worden bijgehuurd.